Připravte si letní lehké jídlo! Naservírujte ho na velký talíř a s přáteli, nebo s rodinou vychutnávejte kuřecí na špejli přímo z grilu, nebo grilovací pánve. Ke klasické zeleninové příloze jsem na dochucení celého jídla zvolila skvělý hummus z cizrny.
Pro 4 osoby budeme potřebovat:
- 4 kuřecí řízky
- 1 salátová okurka
- 100 g mražený hrášek
- 1 ks avokádo
- koření na kuře
- čerstvý tymián
- olivový olej
- špejle (8 ks)
- 200 g kus kus
- 4 ks pšeničné tortilly
- 1 konzerva sterilované cizrny
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce pasty tahini
- šťáva z 1 citrónu
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- sůl, pepř
Kus kus uvaříme podle návodu na obalu.
Okurku nakrájíme na kolečka, mražený hrášek necháme pár minut vařit ve vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou.
Cizrnu vložíme do mixeru i s nálevem a rozmixujeme společně s česnekem, citrónovou šťávou, olivovým olejem, římským kmínem, solí a pepřem. Nakonec přidáme tahini pastu a znovu mixujeme do hladka.
Kuřecí maso nakrájíme na silnější plátky, posypeme kořením na kuře, přidáme čerstvý tymián, promícháme s olivovým olejem a vložíme do lednice nejméně na 30 minut.Proužky masa napichujeme na špejle a položíme na rozpálený gril, nebo grilovací pánev. Pečeme z obou stran do zezlátnutí.
Servírujeme s kus kusem, cizrnovým hummusem a zeleninou.
Dobrou chuť!
Recept byl připraven pro Kolonial.cz
To vypadá nádherně. Určitě tento recept brzy vyzkouším. My máme nový gril , ale ještě jsme ho pořádně nevyzkoušeli, když teď bylo tak ošklivo, tak máme dnes v plánu, že si ogrilujeme maso, tak už se těším :-) .
ReplyDelete