Tuesday, June 6, 2017

Kuřecí maso na špejli


Připravte si letní lehké jídlo! Naservírujte ho na velký talíř a s přáteli, nebo s rodinou vychutnávejte kuřecí na špejli přímo z grilu, nebo grilovací pánve. Ke klasické zeleninové příloze jsem na dochucení celého jídla zvolila skvělý hummus z cizrny.  

Pro 4 osoby budeme potřebovat:
  • 4 kuřecí řízky
  • 1 salátová okurka
  • 100 g mražený hrášek
  • 1 ks avokádo
  • koření na kuře
  • čerstvý tymián
  • olivový olej
  • špejle (8 ks)
  • 200 g kus kus
  • 4 ks pšeničné tortilly
Na hummus:
  • 1 konzerva sterilované cizrny
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce pasty tahini
  • šťáva z 1 citrónu
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • sůl, pepř

Kus kus uvaříme podle návodu na obalu. 

Okurku nakrájíme na kolečka, mražený hrášek necháme pár minut vařit ve vodě, scedíme a propláchneme studenou vodou.

Cizrnu vložíme do mixeru i s nálevem a rozmixujeme společně s česnekem, citrónovou šťávou, olivovým olejem, římským kmínem, solí a pepřem. Nakonec přidáme tahini pastu, jogurt a znovu mixujeme do hladka.

Kuřecí maso nakrájíme na silnější plátky, posypeme kořením na kuře, přidáme čerstvý tymián, promícháme s olivovým olejem a vložíme do lednice nejméně na 30 minut.Proužky masa napichujeme na špejle a položíme na rozpálený gril, nebo grilovací pánev. Pečeme z obou stran do zezlátnutí.
Servírujeme s kus kusem, cizrnovým hummusem a zeleninou.

Dobrou chuť!

Recept byl připraven pro Kolonial.cz








Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig