Monday, May 8, 2017

Placky z Quinoy


Znáte quinou, už jste ji ochutnali, nebo jste zatím jen o ni jako o superpotravině hodně slyšeli? Quinoa je poslední dobou velmi oblíbená pro vysoký obsah bílkovin, vlákniny a také neobsahuje lepek. Naučme se ji tedy připravovat na více způsobů, aby si každý vyzkoušel, jak mu chutná nejvíc. Pojďme ji zařadit do našeho jídelníčku!

Na 12 ks placek budeme potřebovat:
  • 1 šálek quinoy (asi 130g)
  • 80 g strouhaného sýra ementálského typu
  • 4 ks jarní cibulky
  • 1 červená paprika
  • 1 stroužek česneku
  • 3 vejce
  • sůl, pepř
  • špetka chilli vloček
  • máslo ghí na smažení

Quinou v sítku propláchneme, vložíme do kastrůlku se studenou vodou, vaříme asi 15 minut a scedíme. Do větší mísy vložíme quinou, přidáme nastrouhaný sýr, nakrájenou zeleninu, prolisovaný česnek, vejce, dochutíme solí, pepřem, případně špetkou chilli a směs promícháme.
Na pánvi rozehřejeme máslo ghí, pomocí lžíce tvoříme placičky a smažíme je z obou stran dozlatova.

Placky se výborně doplňují s čerstvou zeleninou, chutnají skvěle i za studena.

Dobrou chuť!
Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig