Znáte quinou, už jste ji ochutnali, nebo jste zatím jen o ni jako o superpotravině hodně slyšeli? Quinoa je poslední dobou velmi oblíbená pro vysoký obsah bílkovin, vlákniny a také neobsahuje lepek. Naučme se ji tedy připravovat na více způsobů, aby si každý vyzkoušel, jak mu chutná nejvíc. Pojďme ji zařadit do našeho jídelníčku!
Na 12 ks placek budeme potřebovat:
- 1 šálek quinoy (asi 130g)
- 80 g strouhaného sýra ementálského typu
- 4 ks jarní cibulky
- 1 červená paprika
- 1 stroužek česneku
- 3 vejce
- sůl, pepř
- špetka chilli vloček
- máslo ghí na smažení
Quinou v sítku propláchneme vroucí vodou. Vaříme v 2,5 násobném množství vody 15 minut a scedíme. Do větší mísy vložíme vychladlou quinou, přidáme
nastrouhaný sýr, nakrájenou zeleninu, prolisovaný česnek, vejce, dochutíme
solí, pepřem, případně špetkou chilli a směs promícháme.
Na pánvi rozehřejeme máslo ghí, pomocí lžíce tvoříme
placičky a smažíme je z obou stran dozlatova.
Placky se výborně doplňují s čerstvou zeleninou,
chutnají skvěle i za studena.
Dobrou chuť!
Vypadají krásně, dneska je zkusím k večeři :)
ReplyDeleteTak ať vám chutnají Míšo :)
DeleteJsou výborné, zrovna je zkouším, skoro jako bramboracky. Moc děkuji za recept!
ReplyDelete