Tahle verze zdravějšího dezertu vás možná potěší, možná naštve, až ho ochutnáte :) Nesmíte čekat, že je to božský dezert, nejlepší brownies na světě :) je to prostě dezert bez mouky, cukru, zato díky fazolím bohatý na bílkoviny. Tak si nechte chutnat a jestli můžu radit, nejlepší je doplněný bílým jogurtem. Tak jsem zvědavá, jestli zachutná i vám! Do které skupiny se zařadíte?
Na 12 kousků budeme potřebovat:
- 1 plechovka (420 g) červených fazolí
- 3 banány
- 2 vejce
- 3 lžíce rýžového sirupu (medu)
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 4 lžíce holandského kakaa
- 1 lžička skořice
Banány vidličkou rozmačkáme na talíři, fazole propláchneme a slijeme. Vložíme do mixéru spolu s ostatními ingrediencemi a mixujeme dohladka.
Vymažeme, nebo vyložíme pečícím papírem menší zapékací formu o velikosti cca 20x25 cm a vlijeme těsto.
Pečeme 35 - 40 minut.
Brownies můžeme podávat s bílým smetanovým jogurtem.
Dobrou chuť!
Dobrý den!
ReplyDeleteU nás se tento víkend pekly, ale recept byl téměř stejný (navíc bylo jentrochu hořké čokolády). 😇 No a musím říct, že já se rozhodně řadím do skupiny "chutná!". Není to samozřejmě jako klasické brownies - chutí to připomíná spíše lupínky chocapic, jak říkal můj přítel, ale je to výborná sladkost. No a můj osobní favorit je toto brownies když se ohřeje na pár minut v mikrovlnce. To je slast. ❤️
Děkuji Elisabeth za komentář a výborný tip s čokoládou i nahříváním dezertu. Také zkusím :)
DeleteDobrý den, chci upozornit na chybu v názvu - "falozové brownies" :D jinak sleduji i holky a mají úžasnou tvorbu :) a Vaše recepty? Jen vystřihnout z obrazovky a sníst :D :) opravdu velký palec nahoru :)
ReplyDeleteJee, moc děkujeme za pochvalu a já za upozornění :)
DeleteRecept jsem vyzkoušela a můžu jenom doporučit. Akorát sladké a díky fazolím báječná textura. Děkuji za recept! ��
ReplyDeleteTak to jsem moc ráda, Jani :) děkuji!
DeletePrave sem brownies vyndala z trouby, voni skvele, tak uz se tesim, az ochutnam :-) Pekne s jogurtem a lesnim ovocem..
ReplyDeleteSuper a děkuji Luci za zprávu :)
DeleteUž se těším, až fazolové brownies doma vyzkouším, chystám se na ně už dlouho, ale jaksi nebyl čas ani podmínky.
ReplyDeleteHodně mě zajímá, jak to bude chutnat, spoustu lidí říká, že v tom fazole cítit vůbec nejsou :)