Tuesday, May 30, 2017

Medovo-hořčičný losos s čočkovým salátem


Co takhle dát si rybu? Lososa má téměř každý rád a proč ho nedoplnit výbornou čočkou a skvělou zálivkou z hrubozrnné hořčice? Od té doby, co jsem tuto zálivku dělala, mám stále hrubozrnnou hořčici v zásobě a přidávám ji často právě do zálivek. Zelená čočka drží krásně po uvaření tvar. Tak pojďme kouknout na recept.....


Pro 2 osoby budeme potřebovat:

  • 2 filety z čerstvého lososa 
  • salát červený Red Chard, (nebo směs baby špenátu, rukoly, bazalky) 
  • 200 g zelené čočky puy 
  • 1 cibule 
  • 1 lžíce olivového oleje 
na zálivku: 

  • kůra z bio citrónu 
  • šťáva z 1 citrónu 
  • 2 lžičky hrubozrnné hořčice 
  • 1 lžička medu 
  • 1 lžíce olivového oleje 
  • sůl, pepř 
Čočku uvaříme podle návodu na obalu. Na pánvi rozehřejeme olej, opečme na něm nakrájenou cibuli, přidáme čočku, pár lžic vody na necháme chvíli prohřát.
V misce vyšleháme ingredience na zálivku. Filety z lososa položíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme je trochou zálivky.
Pečeme asi 15 minut na 220 °C, neotáčíme. Na talíř servírujeme salát s čočkou, přidáme lososa, přelijeme zbylou zálivkou.

Dobrou chuť!
Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig