Pro 4 osoby budeme potřebovat:
- 4 hamburgerové housky
- 600 g vepřové plece
- 1 avokádo
- 1 limetka
- sůl, pepř
- ledový salát
na omáčku:
- 3 lžíce oleje
- 6 polévkových lžic kečupu
- 4 polévkových lžíce rajského protlaku
- 3 stroužky česneku (nakrájený najemno)
- 1 chilli paprička (bez semen, nakrájená najemno)
- 3 lžíce jablečného octa
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce dijonské hořčice
- sůl, pepř
Ingredience na omáčku smícháme a část vetřeme do očištěného a omytého masa ze všech stran.
Troubu předehřejeme na 80 °C (horkovzduch). Maso vložíme do pekáče, přikryjeme alobalem, pečeme 8 hodin (nejlépe přes noc).Teplotu v troubě zvýšíme na 180 °C. Maso průběžně potíráme zbytkem omáčky a pečeme v alobalu další cca 2 hodiny.
Upečené maso vyjmeme z alobalu, pomocí vidličky natrháme na proužky a promícháme se zbytkem omáčkou.
Avokádo nakrájíme na kousky, promícháme s limetkovou šťávou, dochutíme solí a pepřem. Případně můžeme vidličkou avokádo s limetkovou šťávou rozmačkat. Salát nakrájíme na plátky.
Hamburgerové housky rozpůlíme, vnitřní části nahřejeme na grilu, nebo nasucho na pánvi. Plníme připraveným avokádem, trhaným masem a salátem.
Dobrou chuť!
Recept byl připraven pro Kolonial.cz
Evi, kde se dají koupit dobré hamburgerové housky, prosím? Zuzka
ReplyDeleteVyhněte se supermarketům a vyzkoušejte různé pekárny ve vašem okolí. Ideálně si je ale udělat sama doma, chce to sice trochu cviku, ale jestli máte správné gastro vybavení, tak to zvládnete. :) Navíc si je dochutíte podle potřeby. My takhle děláme třeba bylinkové housky s bazalkou nebo tymiánem, případně housky se sezamovými semínky a kardamonem... Za mě špica. :) Na netu najdete mraky receptů, doporučuji ty od prověřených kuchařů. :) Ale chce to zkoušet. :)
Delete