Saturday, May 27, 2017

Hamburger s trhaným vepřovým masem




Zatím, co si v noci spíte, vaše pomocnice v kuchyni pracuje za vás. Určitě nemám na mysli nějakou služku, ale je to trouba, která si maso vklidu a pomalu upeče. Velmi toto vaření miluju! Na 80 °C je to opravdu bezpečné, nemusíte se kažkou hodinku budit a chodit kontrolovat. Sice jsem to také dělala, ale zjistila jsem, že je to úplně zbytečné :) Tak se v klidu vyspěte, dopoledne jídlo doladíte a můžete si vychutnat vaše pomalu pečené trhané maso s jakoukoliv přílohou.


Pro 4 osoby budeme potřebovat:

  • 4 hamburgerové housky
  • 600 g vepřové plece
  • 1 avokádo
  • 1 limetka
  • sůl, pepř
  • ledový salát 

na omáčku:

  • 3 lžíce oleje
  • 6 polévkových lžic kečupu
  • 4 polévkových lžíce rajského protlaku
  • 3 stroužky česneku (nakrájený najemno) 
  • 1 chilli paprička (bez semen, nakrájená najemno)
  • 3 lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • sůl, pepř

Ingredience na omáčku smícháme a část vetřeme do očištěného a omytého masa ze všech stran.
Troubu předehřejeme na 80 °C (horkovzduch). Maso vložíme do pekáče, přikryjeme alobalem, pečeme 8 hodin (nejlépe přes noc).Teplotu v troubě zvýšíme na 180 °C. Maso průběžně potíráme zbytkem omáčky a pečeme v alobalu další cca 2 hodiny. 
Upečené maso vyjmeme z alobalu, pomocí vidličky natrháme na proužky a promícháme se zbytkem omáčkou.
Avokádo nakrájíme na kousky, promícháme s limetkovou šťávou, dochutíme solí a pepřem. Případně můžeme vidličkou avokádo s limetkovou šťávou rozmačkat. Salát nakrájíme na plátky.
Hamburgerové housky rozpůlíme, vnitřní části nahřejeme na grilu, nebo nasucho na pánvi. Plníme připraveným avokádem, trhaným masem a salátem.



Dobrou chuť!

Recept byl připraven pro Kolonial.cz
Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig