Saturday, February 25, 2017

Quiche s chřestem a uzeným lososem


Oblíbené slané koláče... pohostíte jimi svou návštěvu, nebo si je jednoduše připravíte k večeři. Dnes tu pro vás mám jarní verzi se zeleným chřestem.


Na koláč o průměru formy 26 cm budeme potřebovat:

Na těsto:
  • 200 g celozrnné mouky jemné
  • 100 g studeného másla
  • 5 lžic studené vody
  • 1/4 lžičkysoli

Na náplň:
  • 300 g smetany ke šlehání
  • 3 vejce
  • 100 g nastrouhaného sýra (emental, cheddar, gouda)
  • 200 g zeleného chřestu
  • 200 g uzeného lososa
  • sůl, čerstvě mletý pepř
  • špetka muškátového květu


Mouku + nakrájené studené máslo rozmixujeme na drobenku, přidáme vodu, sůl a ještě jednou krátce mixujeme. Těsto přesuneme na vál, zpracujeme do tvaru koule, zabalíme do fólie a vložíme nejméně na 30 minut do lednice.


Troubu předehřejeme na 190°C. Vychlazené těsto vyválíme na lehce pomoučněném vále a vložíme do koláčové formy tak, aby okraje trochu přečnívaly.  Formu nevymazáváme, máslové těsto se nepřilepí.



Těsto propícháme vidličkou, položíme na něj pečící papír a nasypeme přiměřené množství fazolí, které nám zajistí, aby se při pečení těsto nenafouklo. Vložíme do trouby, pečeme 10 minut. Poté vyjmeme, sundáme pečící papír s fazolemi a pokračujeme v pečení těsta ještě dalších 5 minut.
Na předpečené těsto položíme kousky uzeného lososa.




Smícháme ingredience na náplň, nalijeme na těsto s lososem a poklademe čerstvým zeleným chřestem (Ten jen krátce spařím vroucí vodou z rychlovarné konvice a odkrojím dřevnaté konce).
Snížíme teplotu na 160°C , pečeme asi 40 - 50 minut do zlatova.

Necháme ve formě zchladnout a podáváme.

Dobrou chuť!

- recept byl připraven pro Kolonial.cz
Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig