Připravte si jednoduchý cheesecake doma. Obvykle používané sušenky do základu jsem vyměnila za zdravější ořechovou verzi. Když už hřešit, tak zdravěji :) Dort chutná výborně s lesními plody.
Na korpus o průměru 23 cm budeme potřebovat:
- 1 hrnek kokosové mouky: (strouhaný kokos rozmixovaný do konzistence mouky)
- 1 hrnek mouky z ovesných vloček (ovesné vločky rozmixované do konzistence mouky, lze použít bezlepkové)
- 1 hrnek mandlové mouky (blanšírované mandle (bez slupky) rozmixované do konzistence mouky
- 6 lžic rozehřátého kokosového oleje
- 500 g mascarpone
- 250 g sýr Philadelphia
- 6 lžic rýžového sirupu (medu)
- 1 lžička vanilkové esence
- 2 lžíce citronové šťávy
- jemně nastrouhaná kůra z jednoho citronu
- 3 vejce + 1 žloutek
Na malinový přeliv:
- 2 hrnky mražených malin
- 2 lžíce medu (javorového sirupu) Na ozdobu:
- čerstvé maliny 120g
Na ozdobu:
- hrst nesolených pistáciových ořechů
- sušené kokosové plátky
Ve velké míse společně s kokosovým olejem vypracujeme
těsto na korpus. Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem, okraje
odstřihneme. Těsto do formy upěchujeme na dno, pečeme na 180°C 10-15 minut do mírného zezlátnutí. Potom vyndáme z trouby a necháme vychladnout.
Ingredience na náplň vyšleháme a nalijeme na upečený korpus.
Pečeme na 160°C 30 - 40 minut. Náplň začne po stranách zlátnout, uprostřed
připomíná pudink.
Dort necháme ve vypnuté troubě s pootevřenými dvířky
vychladnout. Potom ho přemístíme do ledničky.
Do kastrůlku vložíme mražené
maliny, necháme je rozehřívat společně s trochou vody (mražené ovoce už
vodu obsahuje), přidáme med (javorový sirup) podle chuti. Necháme prohřát do
požadované hustoty.
Vychlazený cheesecake ozdobíme
pistáciovými ořechy, kokosovými lupínky, servírujeme s malinovým přelivem.
Dobrou chuť!
Vypada to skvele,vyzkousim :) Ja zkousela zdravejsi verzi cheesecaku tak,ze jsem dala kokosovy olej,vlocky a orechy na korpus a na napln jen nizkotucny tvaroh,zakysanou smetanu a bily jogurt.A bylo to taky super :)Dekuji i za tenhle recept :)
ReplyDelete