Monday, February 13, 2017

Banánová palačinka



Krásné pondělí! Dneska jsem si pro vás připravila svoje první video, a to recept na banánovou palačinku. Budu moc ráda, když mi v komentářích dáte vědět, jak se vám video líbilo a jestli byste podobné videorecepty na blogu chtěli vidět častěji!

Na 1 palačinku budeme potřebovat:
  • 1 větší banán
  • 2 vejce
Na ozdobu:
  • banán, nebo jiné ovoce
  • ořechy
  • semínka
  • kvalitní čokoláda, kakao
  • skořice
  • javorový sirup - nemusí být
  • pár kapek kokosového oleje
V misce pomocí vidličky rozmačkáme banán, přidáme vejce a promícháme (můžete přidat trochu vanilky). Vystřihneme si pečící papír ve tvaru pánve. Nepoužíváme díky tomu žádný olej. Rozehřejeme pánev na střední stupeň, položíme na ni pečící papír a nalijeme připravenou směs. Necháme chvilku zvolna propékat, neobracíme. Sundáme pánev i s palačinkou ze sporáku a  necháme ji chvilku odpočinout. Půjde potom lehce oddělit od pečícího papíru.

pozn.: Lépe mi recept funguje s bílým pečícím papírem. Prodávají ještě hnědý, ale ten se mi na palačinku lepí.

Banánová palačinka 100x jinak - pro vaši inspiraci :)



Dobrou chuť!
Share:

13 comments

  1. Video se povedlo. A určitě videa klidně častěji, jsou super. Často si je k vaření radši pustím a víc si tím recept pamatuji než neustále během vaření přočítat postup. Pak se zase vracet a hledat kde jsem skončila. Video je příjemnější v tom ze se da stoupnout a není třeba hledat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuji moc, také mám nejradši krátké videorecepty, určitě brzy připravím další :)

      Delete
  2. Video bolo skvelé. Príjemné pre ucho a zrozumiteľné. Videá určite častejšie.

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Určitě skvělý nápad - začít s kuchyňskými videi. :) Toto se ti moc povedlo a bylo krásně srozumitelné, mě se líbilo..:)Jen tak dál!

    ReplyDelete
  5. Jsem pro víc videí!
    Je to pro mě jednodušší a lépe zapamatovatelné. Recept si většinou musím číst alespoň 4x zatímco na video jednou kouknu a pak případně ještě jednou pustím a postupně stopuju podle toho jak vařím. Navíc Vám to jde skvěle a věřím, že pro to máte i dobré zázemí doma od dcer.
    Akorát u tohoto videa je velký kontrast hlasitosti mezi mluveným slovem a hudebním pozadím. Musela jsem to rychle ztlumovat jakmile začala hudba. To máte jako vychytávku pro příště.

    ReplyDelete
  6. Z tohoto článku mám opravdu radost. Děkuji. Nedávno na Insta stories Petra lovelyhair ukazovala banánové lívance. Samozřejmě jsem hned zapomněla poměr banánů a vajec a odpověď jsem nedostala. Teď už si je budu moct udělat. Jupí! ��

    ReplyDelete
  7. Moc pekne! Dekujeme!

    ReplyDelete
  8. Dneska jsem si je dělala na večeři a bylo to rychlé, jednoduché a výborné. Za mě určitě palec nahoru :)

    ReplyDelete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig