Dýni s chutí zařaďte do svého jídelníčku! Nejen, že výborně chutná, ale má také vysoký obsah vody, spoustu vlákniny, obsahuje vitamíny A,C,D,E, vápník, hořčík, draslík, železo a navíc s minimem kalorií pomáhá i při hubnutí!
Pro 2 osoby budeme potřebovat:
- 1 ks máslové dýně
- 1 granátové jablko
- 1x sýr ricotta
- olivový olej
- čerstvá hladkolistá petržel
Dýni opláchneme, rozkrojíme na polovinu.
Troubu nastavíme na gril, předehřejeme na 220 °C, plech
vyložíme pečícím papírem.
Dýni potřeme olivovým olejem, osolíme a pečeme asi 45 – 50
minut doměkka a zezlátnutí.
Granátové jablko nakrájíme na čtvrtky. Připravíme si větší mísu se
studenou vodou. Čtvrtky granátového jablíčka ponoříme do vody, uvolníme zrníčka
od slupky a slijeme vodu. Zůstanou nám zrníčka určená pro spotřebu.
Dýni servírujeme s ricottou a granátovým jablkem, petrželkou, nebo jinými bylinkami.
Dobrou chuť!
- recept by připraven pro Kolonial.cz
- recept by připraven pro Kolonial.cz
To vypadá krásně, určitě na podzim vyzkoušíme! Díky za tip :) jsem moc ráda, že grilovací sezona už začala, je to pro mě jednoduchá večeře a jsme všichni spokojeni. Loni jsme pořídili nový gril a je to radost na něm grilovat, mám pořád nutkání hledat nové recepty a inspirace :) trochu zvláštní mi tam přijde to granátové jablko, ale v kombinaci s jemnou ricottou, proč ne :)
ReplyDeleteJá miluju grilovanou zeleninu. Cuketu a dýni na grilu bych mohla jíst pořád. Toho se snad nejde přejíst :-D . Přítel kdysi koupil takový malý gril na dřevěné uhlí jako takovou nouzovku a měli jsme ho ještě vloni :-D . Na letošek bych chtěla koupit už nějaký větší gril z https://www.avenberg.cz/k93-grilovani , ale nevím jaký. Máte tip, podle čeho gril vybrat a jaký je na grilování zeleniny nejlepší?
ReplyDelete