Saturday, February 23, 2019

Čoko-cheesecake


Asi jste si všimli, že mám ráda čokoládu, teda přesněji hořkou čokoládu. Poslední dobou mi přijde, že mám všechny ty dezerty dost podobné :). Na čoko-cheesecake jsem použila kokosové máslo. To je už samo o sobě dezert. Vyrábí se rozmixováním strouhaného kokosu (ve výkonném mixeru) a má docela tuhou konzistenci. Je výborné a syté. Jeden čoko-cheesecake člověka dokonale zasytí :).



Na 9 košíčků budete potřebovat:

na 1. vrstvu:

na 2. vrstvu:
  • 60 g 90% čokolády (nebo 100% čokolády)
  • 45 g kokosového másla
  • 1 lžíce mandlového mléka
Na nákup v Lifelike můžete uplatnit slevu 7%. Slevový kód: EVA7

Ingredience na první vrstvu rozmixujte tak, aby vznikla krémová konzistence. Papírové košíčky vložte do formy na muffiny.  Do každého košíčku dejte lžíci kakaové směsi směsi a vložte na 15 minut do mrazáku.
Mezitím si ve vodní lázni rozehřejte ingredience na druhou vrstvu. Plech s košíčky vyndejte z mrazáku a do každého košíčku přidejte 1 lžičku čokoládové směsi. Vložte na několik hodin do mrazáku a potom dejte do lednice. (Většinou si v lednici nechám pár kousků na jídlo a ostatní mám v mrazáku.)

Tip: Když potřebuji jen menší množství mandlového mléka, nebo mi docházejí mandle :) dělám si mandlové mléko jen z pár mandlí, např. nasypu jen na dno šálku a nechám namočit přes noc. Druhý den mandle propláchnu,  dám k tomu přiměřeně vody (na ¼ šálku šálku mandlí, 1 šálek vody), rozmixuji a přes sítko sliji.

Dobrou chuť!



Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig