Sunday, September 16, 2018

Nejlepší borůvkové lívance



Za takovou snídani sklidím od manžela vždycky pořádnou pochvalu. Miluje lívance na všechny způsoby. Musím říct, že když si uděláme jednu várku, moc jich na mě bohužel nezbyde. Tyhle lívance jsou krásně nadýchané a borůvky uvnitř překvapí v každém soustu. Do těsta přidávám ricottu a se zbytkem z kelímku si lívance ozdobím. Pro koho by byly málo sladké, může si je dochutit javorovým sirupem, nebo medem.


na 11 lívanců


na těsto:
  • 130 g ricotty 100 ml mléka 
  • 2 vejce, žloutky a bílky zvlášť 
  • 1 lžíce kokosového cukru 
  • ½ lžičky vanilkové pasty 
  • 2 lžíce citronové šťávy 
  • nastrouhaná kůra z ½ citronu 
  • 90 g pšeničné celozrnné mouky 
  • 1 lžička kypřicího prášku 
  • špetka soli 
  • 1 hrst borůvek (kanadských)
  • 3 lžíce kokosového oleje 

na ozdobení:

  • ricotta 
  • borůvky 
  • javorový sirup, med

V míse smíchejte ricottu, mléko, žloutky, cukr, vanilku a citronovou šťávu s citronovou kůrou. Do směsi přidejte prosátou mouku s kypřicím práškem, špetkou soli a vyšlehejte středně husté těsto.

Přihoďte borůvky a zlehka promíchejte, aby zůstaly celé. Z bílků vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho stěrkou zapracujte do těsta. Vznikne nadýchané těsto.

Rozehřejte pánev, přidejte pár kapek kokosového oleje a pomocí naběračky tvarujte lívance. Opékejte je pozvolna z obou stran dozlatova.


Dobrou chuť!
Share:

1 comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig