Friday, September 21, 2018

Cizrnové kari s kokosovým mlékem


Cizrnové kari je pro mě jedno z nejlahodnějších rychlých veganských jídel. Oblíbily si ho i naše dcery, tak ho velmi ráda vařím ve chvíli, když jdou k nám na návštěvu. A jejich první slova po otevření dveří?  "Je, tady to voní"!

pro 2 osoby
  • 1 hrnek rýže basmati (já použila hnědou jasmínovou rýži - viz foto)
  • ½ červené cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 0,5 cm čerstvého zázvoru
  • 3 lžíce másla ghí (nebo kokosového oleje)
  • 1 lžička mleté garam masaly
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 1 lžička mletého kari koření
  • ½ lžičky mletého koriandru
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • 270 g cizrny v konzervě
  • 2–3 rajčata
  • 400 ml kokosového mléka
  • sůl
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 5 snítek čerstvého koriandru (nebo petrželky)
Nejdřív uvařte vámi zvolenou rýži podle návodu na obalu.

Cibuli nakrájejte nadrobno, česnek a zázvor nasekejte.

V rendlíku nechte na másle ghí (nebo oleji) zesklovatět cibuli, přidejte česnek, zázvor, garam masálu, kurkumu, kari koření, koriandr a římský kmín. Směs promíchejte a přidejte slitou cizrnu. Pár minut restujte, přidejte nakrájená rajčata a promíchejte. Potom zalijte kokosovým mlékem, osolte a zvolna vařte dalších 40 minut do zredukování omáčky. Na závěr přidejte pár kapek citronové šťávy.
Cizrnové kari podávejte s rýží a čerstvým koriandrem. 

Dobrou chuť!

Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig