Thursday, April 26, 2018

Mangový jogurt s granolou


Poslední dobou se dají sehnat krásně zralá manga, tak toho náležitě využívám a vychutnávám si je hlavně k snídani. Do tohoto receptu je mixuji na pyré, dochutím ovocem a rychlou granolou. Krásný den!

Na 1 porci:
  • ½ manga
  • 1 hrst borůvek
  • 1 hrst mandlí (plátky)
  • 2 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžíce javorového sirupu
  • 1 řecký jogurt se sníženým obsahem tuku

Mango podél pecky rozpulte, oloupejte slupku, dužninu nakrájejte a rozmixujte ji v na pyré.
Mandle vhoďte na rozehřátou pánev, při střední teplotě je opražte dozlatova. Přidejte sezamová semínka a krátce je společně opečte. Směs zakápněte javorovým sirupem a promíchejte. Granolu odstavte z ohně, znovu promíchejte a nechte ji vychladnout.
Jogurt servírujte s mangovým pyré, ozdobte borůvkami a mandlovou granolou. Pokud granolu nespotřebujete, uchovejte ji v uzavíratelné sklenici na suchém místě.

Dobrou chuť!



Share:

2 comments

  1. Skvělý recept. Děkuju moc, dnes ráno jsem si vážně pochutnala. Jste mým vzorem a inspirací, ať se vám stále daří:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Děkuju moc Štěpánko za milou zprávičku, měj se také krásně :)

      Delete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig