Saturday, January 20, 2018

Mandlové lívance


Lívanců není nikdy dost a na víkendovou snídani se obzvláště hodí. Dnes servírujeme jednoduché mandlové lívance s banánem, malinovým přelivem a arašídovým máslem. Nejčastěji kupuji mandle i se slupkou, které jsem použila do receptu. Loupané mandle mohou být pro někoho lépe stravitelné, ale ty se slupkou obsahují kromě vitamínů také antioxidanty. S dcerou Lucií jsme nedávno na recept natočily i postupové video, tak se pojďte podívat :)

Na 10 - 15 lívanců budeme potřebovat:
  • 100 g mandlí (i se slupkou)
  • 1 banán
  • 3 vejce
  • 1/2  lžičky prášku do pečiva
  • kokosový olej na smažení
Na ozdobu a dochucení:
  • krájený banán
  • šálek mražených malin
  • špetka skořice
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • arašídové máslo
  • nalámané ořechy



Nejdříve rozmixujte mandle do konzistence mouky a přesuňte do misky. K mandlím přidejte prášek do pečiva a promíchejte.
Potom do mixeru dejte nakrájený banán, 3 vejce a rozmixujte. K této směsi přidejte rozmixované mandle promíchané s kypřícím práškem a znovu vše rozmixujte ve středně husté těsto. Nechte ho chvíli odstát.
Smažte postupně na pánvi. Na každý lívanec dávám 1/2 lžičky kokosového oleje. Smažte z bou stran, otočte ve chvíli, když se na povrchu budou tvořit bublinky.
Mražené maliny vložte do kastrůlku a rozehřejte je, pustí trochu šťávy.  Na doslazení a dochucení přidejte javorový sirup a skořici.
Lívance proložte nakrájeným banánem, přidejte malinový přeliv, arašídové máslo a a pár nalámaných ořechů.


Dobrou chuť!
Share:

4 comments

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig