Wednesday, December 20, 2017

Domácí vaječný likér


Vánoce se kvapem blíží a myslím, že je nejvyšší čas dodělat poslední kousky dobrot na vánoční hostinu. Tentokrát jsem ještě rychle připravila náš rodinný recept na vaječný likér :)

Na 1,3 litru budeme potřebovat:

5 žloutků
100 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
600 g Tatra Salko Tradiční
200 g Tatra zahuštěné neslazené plnotučné mléko
1/2 l rumu

Cukr moučka, vanilkový cukr a žloutky vyšlehejte, přidejte salko a hustou směs opět chvíli šlehejte, potom přidejte neslazené mléko a nakonec rum. To už stačí krátce prošlehat. Nalijte do čistých, vroucí vodou vypláchnutích sklenic. Uchovejte v chladu, spotřebujte nejlépe do 2,5 - 3 měsíců.

Tip: Ideální čas na přípravu vaječného likéru je dva měsíce před Vánocemi, stihne se dobře proležet.

Krásné Vánoce!
Share:

5 comments

  1. 600g salka = 2 konzervy? nebo stačí jedna?

    ReplyDelete
  2. Dobry den, moc me zaujal Vas recept na vajecny liker, ale bohuzel to u me ma jeden hacek, a to ze ziji v Anglii a nevim, jak si poradit se Salkem, protoze si nejsem jista, ze je tady k dostani. Tak jsem se chtela zeptat na malou radu jestli Vas nenapada cim bych to mohla nahradit?
    Predem moc dekuji a preji hezky den. Martina

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dobrý den,
      taky žiju v Anglii a napadl mne custard místo salka. ��
      Hezký den
      Veronika

      Delete
  3. Dobrý den, chci se zeptat, dá se udělat Vaše varianta i bez vajíček? V minulosti jsem dělala "Vaječňák" bez vajec a byl dobrý, ale recept byl jiný (a samozřejmě to nebyl pravý "vaječňák"). Každopádně Váš recept se mi moc líbí, jen by mě zajímalo, zda to půjde i bez vajec :-)

    ReplyDelete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig