Wednesday, December 20, 2017

Domácí vaječný likér


Vánoce se kvapem blíží a myslím, že je nejvyšší čas dodělat poslední kousky dobrot na vánoční hostinu. Tentokrát jsem ještě rychle připravila náš rodinný recept na vaječný likér :)

Na 1,3 litru budeme potřebovat:

5 žloutků
100 g cukru moučka
1 vanilkový cukr
600 g Tatra Salko Tradiční
200 g Tatra zahuštěné neslazené plnotučné mléko
1/2 l rumu

Cukr moučka, vanilkový cukr a žloutky vyšleháme, přidáme salko a hustou směs opět chvíli šleháme, potom přijde na řadu neslazené mléko a nakonec rum. To už stačí krátce prošlehat. Nalijeme do čistých, vroucí vodou vypláchnutích sklenic. Uchováme v chladu, spotřebujeme nejlépe do 3 týdnů.

Krásné Vánoce!
Share:

2 comments

  1. 600g salka = 2 konzervy? nebo stačí jedna?

    ReplyDelete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig