Thursday, September 7, 2017

Dýňová polévka s kari a kokosovým mlékem


Blížící se podzim má kromě babího léta jednu velkou výhodu! Pro nás milovníky dýní začínají dýňové hody :) Už se těším na další recepty, který vyzkouším.


Pro 4 osoby budeme potřebovat:
  • 1 dýně hokaido
  • 1 lžíce kari koření
  • sůl, pepř, chilli
  • olivový olej
  • 400 ml kokosového mléka z konzervy
  • 200 ml vývaru
  • čerstvý koriandr
Dýni omyjeme, nakrájíme i se slupkou na větší kostky, potřeme olivovým olejem, posypeme kari a chilli kořením, pečeme v troubě na 180 °C asi 30 minut do měkka. Upečenou dýni vložíme do kastrolu, přidáme vývar, vaříme 10 minut a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme kokosové mléko a znovu prohřejeme. Dochutíme solí, pepřem, drceným chilli a posypeme čerstvým koriandrem.

Dobrou chuť!

Recept byl připraven pro Koloniál.cz
Share:

5 comments

  1. Nejlepší dýňová polévka, kterou jsem dělala. Máte skvělé recepty, jen tak dál :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj Míšo, děkuji moc za pochvalu a další motivaci :) mám radost.

      Delete
  2. Je jedno jaký vývar jestli zeleninový nebo kuřecí? Děkuji

    ReplyDelete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig