Blížící se podzim má kromě babího léta jednu velkou výhodu! Pro nás milovníky dýní začínají dýňové hody :) Už se těším na další recepty, který vyzkouším.
Pro 4 osoby budeme potřebovat:
- 1 dýně hokaido
- 1 lžíce kari koření
- sůl, pepř, chilli
- olivový olej
- 400 ml kokosového mléka z konzervy
- 200 ml vývaru
- čerstvý koriandr
Dýni omyjeme, nakrájíme i se slupkou na větší kostky,
potřeme olivovým olejem, posypeme kari a chilli kořením, pečeme v troubě
na 180 °C asi 30 minut do měkka. Upečenou dýni vložíme do kastrolu, přidáme
vývar, vaříme 10 minut a rozmixujeme tyčovým mixérem. Přidáme kokosové mléko a
znovu prohřejeme. Dochutíme solí, pepřem, drceným chilli a posypeme čerstvým koriandrem.
Nejlepší dýňová polévka, kterou jsem dělala. Máte skvělé recepty, jen tak dál :D
ReplyDeleteAhoj Míšo, děkuji moc za pochvalu a další motivaci :) mám radost.
DeleteJe jedno jaký vývar jestli zeleninový nebo kuřecí? Děkuji
ReplyDeleteAhoj, ano je to jedno, tak ať chutná :)
DeleteDěkuji moc dnes vyzkouším :)
Delete