Sunday, July 2, 2017

Káva & Tonic


Léto a drinky patří pekfektně k sobě! Mám ráda kávu, připravuji si ji často doma ve franch pressu. Teď v létě je příjemná změna udělat si ledovou kávu, nebo kávu s Tonicem. I když nejsem příznivcem limonád, tak jednou za čas přijde k chuti! Je zajímavé, že v této kombinaci hořký tonic udělá kávu sladší. Tak tedy....
Na jednu porci budeme potřebovat:

  • led
  • 1 dcl tonicu
  • 1 horké espresso

Sklenici naplňte ledem. Nalijte tonic a na závěr opatrně nalijte přes kostku ledu espresso. Lépe to půjde, když bude káva přelitá v nádobě s hrdlem. Přidejte brčko a vychutnejte si léto!




Vychutnejte si léto!


Share:

7 comments

  1. To je asi takový recept na mém levlu, to bych mohla i zmáknout :D :) Miluji kávu s tonicem.
    Ejnets in Lisboa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Právě, dá se to zvládnout i v domácích podmínkách :)

      Delete
  2. Kávu s tonicem jsem ochutnala loňské léto na festivalu a nebyla schopná to dopít. Ale slyším jen samou chválu, tak tomu budu muset dát ještě jeden pokus, i když se mi moc nechce.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) když ti to nechutnalo tak tomu moc šancí nedávám, i když chutě se mění, tak třeba časem tě to mile překvapí :)

      Delete
  3. Kávu s tonicem jsem si dala párkrát za drahý peníz v kavárně, ale byla to prostě láska.. na to, že nesnáším tonik a kávu bez mléka, jsem si tohle spojení absolutně zamilovala. Vidět teď recept, podle kterého si tuhle dobrotu můžu připravit doma, to mi udělalo obrovskou radost, skočím do obchodu pro tonic a jdu na to :) Díky moc, miluji tvůj blog a instagram :)

    ReplyDelete
  4. Já tedy upřímně kávu a tonic nikdy moc nemusela, ale mám takový pocit, že to začalo být docela dost v módě, kdy přišlo i coldbrew. V tento moment jsem vyzkoušela oboje drinky a nejvíce mi sednul upřímně tedy coldbrew kvůli své chuti. Velice si tak užívám takové to typicky prosluněné dopoledne s coldbrew v ruce v kavárně a nějakými dobrými kvalitními zprávami nebo novinami v létě.

    ReplyDelete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig