Sýrové frittatas
Krásné pondělí, dnes vás lákám na sýrové frittatas, neboli slané muffiny. Jestli máte doma formičky, zkuste je naplnit směsí vajec a sýru a upečte v troubě. Jsou vynikající i za studena, jako skvělá svačina do práce.
Na 7-8 ks budeme potřebovat:
- 5 vajec
- 1 šálek mraženého hrášku (100 g)
- ½ ks jarní cibulky (zelená část)
- 1 x ricotta 200 g
- 1 šálek strouhaného parmezánu (50 g + na posypání)
- sůl, pepř
- 1/2 lžíce rostlinného oleje (na vymazání formiček)
- příloha: zelenina
Předehřejeme troubu na 200 °C. Cibulku nakrájíme na malé kousky. V míse vyšleháme vejce, ricottu, přidáme ostatní ingredience a promícháme. Dochutíme solí, pepřem.Směs rozdělíme do předem vymazaného plechu (nebo keramických formiček) na muffiny téměř k vrcholu, posypeme zbývajícím parmezánem. Pečeme 30 minut dozlatova. (můžeme také použít silikonové formičky – ty už není potřeba vymazávat)Opatrně vyjmeme frittatas z plechu (formiček), podáváme teplé, nejlépe společně se zeleninou.
Dobrou chuť!
No comments
Post a Comment