Krásný den vám přeji. Sýr halloumi není u nás zatím moc používaný, ale je opravdu výborný a zvláštní. Je vyroben z ovčího, kozího a kravského mléka. Má takovou hustou konzistenci a při kousání trochu skřípe mezi zuby. To mi na něm právě chutná. Hodí se perfektně k tepelné úpravě. Tak se nechte inspirovat letním salátkem a čtěte dál.....
Pro 2 osoby budeme potřebovat:
- 250 g halloumi sýr na grilování classic
- 1 pomeranč
- hrst pekanových ořechů
- velká hrst špenátu, rukoly
na zálivku:
- šťáva ze 2 pomerančů
- 4 lžíce bílého vinného octa
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl
- hrst čerstvé máty
Nejdříve připravíme zálivku. Pomeranč oloupeme, očistíme,
nakrájíme na menší kousky a vložíme je do misky. Přidáme mátové lístky, olivový
olej, vinný ocet a zlehka promícháme.
Rozpálíme gril, nebo grilovací pánev, sýr
halloumi nakrájíme na 8-10 plátků, grilujeme nasucho z každé strany 1-2 minuty. Do
misky se zálivkou vložíme špenát s rukolou, přidáme ořechy a zlehka
promícháme. Salát navrstvíme na talíř a doplníme grilovaným sýrem halloumi.
Dobrou chuť!
Recept byl připraven pro Kolonial.cz
No comments
Post a Comment