Friday, June 23, 2017

Halloumi salát s pomerančem


Krásný den vám přeji. Sýr halloumi není u nás zatím moc používaný, ale je opravdu výborný a zvláštní. Je vyroben z ovčího, kozího a kravského mléka. Má takovou hustou konzistenci a při kousání trochu skřípe mezi zuby. To mi na něm právě chutná. Hodí se perfektně k tepelné úpravě. Tak se nechte inspirovat letním salátkem a čtěte dál.....


Pro 2 osoby budeme potřebovat:

  • 250 g halloumi sýr na grilování classic
  • 1 pomeranč
  • hrst pekanových ořechů
  • velká hrst špenátu, rukoly


na zálivku:
  • šťáva ze 2 pomerančů
  • 4 lžíce bílého vinného octa
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl
  • hrst čerstvé máty


Nejdříve připravíme zálivku. Pomeranč oloupeme, očistíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme je do misky. Přidáme mátové lístky, olivový olej, vinný ocet a zlehka promícháme. 
Rozpálíme gril, nebo grilovací pánev, sýr halloumi nakrájíme na 8-10 plátků, grilujeme nasucho z každé strany 1-2 minuty. Do misky se zálivkou vložíme špenát s rukolou, přidáme ořechy a zlehka promícháme. Salát navrstvíme na talíř a doplníme grilovaným sýrem halloumi.

Dobrou chuť!

Recept byl připraven pro Kolonial.cz
Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig