Thursday, May 4, 2017

Květákové tacos






Krásný den všem , dnes to bude trochu o květáku, takže jeho  příznivcům přináším další recept na tuto skvělou zeleninu! Dříve jsem znala přípravu květáku hlavně na dva způsoby - smažený a na mozeček. 
I když tyto jídla jsou skvělá (hlavně ten smažený květák), jsem velmi ráda, že teď přichází spoustu květákové inspirace a můžeme s ním vymýšlet doslova zázraky na talíři. Květák obsahuje malé množství sacharidů a skoro žádný tuk, ale zato mnoho vitaminů a minerálů. Je proto ideálním základem večeře pro každého, kdo chce zhubnout

pro 4 osoby budeme potřebovat:
  • 1 květák (rozdělený na růžičky)
  • 200 g čerstvého ananasu (nakrájený na kousky)
  • 8 pšeničných placek tacos
  • 2 ks jarní cibulky (nakrájené na kolečka)
  • 1 cibule
  • 1 limetka
  • máslo ghí
  • čerstvý koriandr
na omáčku:
  • 200 g čerstvého ananasu (nakrájený na kostky)
  • 2 stroužky česneku (nakrájený nadrobno)
  • 2 lžičky sladké papriky
  • ½ lžičky chilli
  • 4 lžíce jablečného octa
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • ½ lžičky solamylu






V mixeru rozmixujeme ingredience na omáčku. Na pánvi rozehřejeme máslo ghí, přidáme nakrájenou cibuli, smažíme do zezlátnutí cibulky. Přidáme syrové květákové růžičky, za občasného míchání smažíme asi 5 minut. Do pánve ke květáku přidáme připravenou omáčku, nakrájený čerstvý ananas a jarní cibulku. Dochutíme solí, pepřem. Vaříme ještě asi 7-10 minut do zhoustnutí omáčky. Nahřejeme pšeničné placky tacos na grilu, nebo na sucho na pánvi. Plníme květákovou směsí, posypeme čerstvým koriandrem. Na dochucení můžeme použít limetkovou šťávu.

Dobrou chuť!

Recept byl připraven pro Kolonial.cz

Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig