Tuesday, March 14, 2017

Smažené brambory s vejcem


Touto snídaní jsem se inspirovala před lety, když jsme cestovali po krásné Kalifornii. Často jsme tam navštěvovali místní bistra a dávali si tam brunch (pozdní snídani), kde v nabídce nechyběly ani smažené brambory nastrouhané na tenké nudličky. Něco jako bramborák, ale bez mouky a česneku. Tak jsem trochu zavzpomínala a připravila recept s příchutí vzpomínek.

Na 1 porci budeme potřebovat:

  • 1 menší bramboru
  • čerstvý tymián
  • sůl, pepř
  • 1 vejce
  • 1 lžíce olivového oleje + 1 lžička másla
  • 1 hrst čerstvého špenátu

Bramboru oloupeme, nastrouháme nahrubo. Přidáme tymián, sůl a pepř. Na pánvi rozehřejeme olej s máslem, přidáme ochucené bramborové nudličky, nemícháme, opékáme nejdříve z jedné strany, lupínky se spojí a poté otočíme a dopečeme i z druhé strany. Vyjmeme, pánev papírovou utěrkou očistíme od přebytečného oleje. Na másle připravíme volské oko.
Servírujeme s čerstvým špenátem, nebo jinou zeleninou.

Dobrou chuť!

Share:

2 comments

  1. Zkousela jaem a bylo to super!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ahoj, děkuji za zprávu, mám radost, že jsi si pochutnala :)

      Delete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig