- 2 x 150 g filet butterfish
- 200 g chřest zelený (baby)
- 3 lžíce olivového oleje
- sůl, pepř
- řeřicha
- 60 g másla
- 2 citróny (šťáva) + 2 plátky na ozdobu
- 1,5 dcl bílého vína
- 1 cibule
- 1 lžička sladké papriky
Příprava ryby:
Troubu předehřejeme na 180 °C. Menší pekáč si lehce vymažeme
1 lžičkou másla společně s 1 lžičkou oleje. Rybu vložíme do pekáče,
osolíme, opepříme, zakápneme citrónovou šťávou a mírně podlijeme 0,5 dcl bílého
vína. Na filety položíme plátek citrónu a posypeme ho sladkou paprikou. Pečeme
v troubě 10-15 minut.
Příprava chřestu:
Zelený chřest krátce spaříme vroucí vodou z rychlovarné konvice, osušíme, dřevnaté konce odkrojíme
(asi 2 cm). Restujeme na olivovém oleji dokřupava. (můžeme dochutit mírně solí,
pepřem)
Příprava omáčky:
Do kastrůlku vhodíme nakrájenou menší cibuli (bez přidání
tuku), ihned přidáme 1 dcl bílého vína, 3 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř,
promícháme, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Zmírníme stupeň ohřevu na
minimum, přidáme 50 g studeného másla a metličkou vyšleháme omáčku. Jestli je
potřeba, dochutíme solí, pepřem, popř. citronovou šťávou. Na závěr přidáme
řeřichu a můžeme servírovat.
Dobrou chuť!
- recept byl připraven pro Kolonial.cz
No comments
Post a Comment