Sunday, March 5, 2017

Butterfish s citrónovou omáčkou a chřestem


Často si říkám, že začneme jíst doma ryby častěji. A jak to dopadne? Udělám rybu jednou a pak zase dlouho nic. Moje představa o ideální rybě je přesně taková, jakou vám dnes představuji v tomto receptu: máslová a bez kostí. Takovou jsem našla v nabídce www.kolonial.cz a neváhala jsem ani chvilku a objednala ji. Jak totiž sám anglický název napovídá, je totiž máslová.
Pro 2 osoby budeme potřebovat:
  • 2 x 150 g filet butterfish
  • 200 g chřest zelený (baby)
  • 3 lžíce olivového oleje
  • sůl, pepř
  • řeřicha
  • 60 g másla
  • 2 citróny (šťáva) + 2 plátky na ozdobu
  • 1,5 dcl bílého vína
  • 1 cibule
  • 1 lžička sladké papriky

Příprava ryby:
Troubu předehřejeme na 180 °C. Menší pekáč si lehce vymažeme 1 lžičkou másla společně s 1 lžičkou oleje. Rybu vložíme do pekáče, osolíme, opepříme, zakápneme citrónovou šťávou a mírně podlijeme 0,5 dcl bílého vína. Na filety položíme plátek citrónu a posypeme ho sladkou paprikou. Pečeme v troubě 10-15 minut.

Příprava chřestu:
Zelený chřest krátce spaříme vroucí vodou z rychlovarné konvice, osušíme, dřevnaté konce odkrojíme (asi 2 cm). Restujeme na olivovém oleji dokřupava. (můžeme dochutit mírně solí, pepřem)

Příprava omáčky:
Do kastrůlku vhodíme nakrájenou menší cibuli (bez přidání tuku), ihned přidáme 1 dcl bílého vína, 3 lžíce citrónové šťávy, sůl, pepř, promícháme, přivedeme k varu a vaříme 5 minut. Zmírníme stupeň ohřevu na minimum, přidáme 50 g studeného másla a metličkou vyšleháme omáčku. Jestli je potřeba, dochutíme solí, pepřem, popř. citronovou šťávou. Na závěr přidáme řeřichu a můžeme servírovat.

Dobrou chuť!

- recept byl připraven pro Kolonial.cz


Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig