Sunday, January 22, 2017

Kapr v bylinkové strouhance s bramborovým salátem


Jak zpestřit tradičního kapra smaženého v trojobalu? Zkuste přidat do strouhanky čerstvé bylinky :)


na 4 porce budeme potřebovat:
  • 8 filetů z kapra
  • sůl
  • hladká mouka
  • 2 vejce
  • 5 čerstvých rohlíků
  • 1 hrst nasekané čerstvé petrželky
  • 1 citron (na ozdobu)
  • máslo ghí + slunečnicový olej

 na bramborový salát budeme potřebovat:
  • 1,5 kg brambor
  • 3 mrkve
  • 1 petržel
  • ¼ bulvy celeru
  • 5 vajec
  • šálek mraženého hrášku
  • 1 menší červená cibule
  • 250 g majonézy
  • sůl, bobkový list
  • plnotučná hořčice (dle chuti)
  • šťáva z 1 citronu
  • 6 ks sterilovaných okurek


Brambory a zeleninu omyjeme (neloupeme), vložíme společně s petrželí, celerem a mrkví do většího kastrolu, přidáme bobkový list a sůl, uvaříme asi 20 minut, slijeme a necháme vychladit. Ze zeleniny odstraníme slupku, nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme na tvrdo, oloupeme, nakrájíme a přidáme k zelenině. Nakrájíme cibuli, okurky a přidáme do salátu. Hrášek uvaříme ve vroucí vodě, slijeme a propláchneme studenou vodou. Přidáme ostatní ingredience na dochucení. Salát zlehka promícháme a necháme nejlépe přes noc v lednici.

Rohlíky nasekáme na strouhanku v nožovém mixeru. Přidáme nasekanou čerstvou petrželku a promícháme.

Filety z kapra opláchneme, osušíme, osolíme z obou stran, obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a bylinkové strouhance. Smažíme na másle ghí a slunečnicovém oleji (poměr 1:1) dozlatova. Na papírovém ubrousku vysušíme přebytečný tuk.

Dobrou chuť!

- recept byl připraven pro Kolonial.cz

Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig