Monday, January 21, 2019

Cuketové špagety s masovými kuličkami


Masové kuličky dělám většinou ve větším množství. Pokud se hned všechny nesní, zamrazím je a přidám kamkoliv do dalšího jídla. Je pravda, že je připravuji hlavně z krůtího masa, které si nechávám u svého řezníka namlít. Cuketové špagety dělám na spiralizéru, krásně se doplňují s celozrnnými špagetami a špenátovým, nebo bazalkovým pestem. Tentokrát jsem měla málo sýra, tak mě napadlo posypat na závěr těstoviny mletými vlašáky.



Na 2 porce:

Na masové kuličky:

350 g hovězího, nebo krůtího mletého masa
150 g mrkve, nastrouhané najemno
1 lžička sušené cibule
½ lžička sušeného česneku
½ lžičky sušeného zázvoru
chilli vločky podle chuti
1 lžíce sušené majoránky
sůl
čerstvě mletý pepř
2 vejce

Na těstoviny se špenátovým (bazalkovým) pestem:

50 g celozrnných těstovin
1 větší cuketa
1 lžíce olivového oleje
½ zralého avokáda
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
40 g sýra grana padano
1 hrst čestvého špenátu (bazalky)
sůl
čerstvě mletý pepř
20 g vlašských ořechů, mletých

Všechny ingredience na masové kuličky promíchejte, tvořte kuličky a pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečtě v troubě na 200 °C 30 minut.
Celozrnné těstoviny uvařte v osolené vodě na skus, sceďte je a vložte do mísy. Cuketu nakrouhejte na spiralizéru. Oloupané avokádo a česnek vložte do mixéru společně s olivovým olejem, citronovu šťávou,  sýrem, solí a rozmixujte dohladka. Potom do mixeru přihoďte špenát (bazalku) a krátkými pulsy ji rozmixujte nahrubo. Těstoviny vložte na rozehřátou pánev s olivovým olejem, přidejte cuketové špagety, prohřejte a vložte do mísy. Avokádovou směs promíchejte s těstovinami. Servírujte s masovými kuličkami, nasekanými vlašskými ořechy, nebo sýrovými hoblinkami. Ozdobte lístky špenátu (bazalky) a čerstvě mletým pepřem.

Dobrou chuť!


Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig