Friday, January 11, 2019

Čokoládové košíčky s ořechovým máslem


Tyhle košíčky jsou podle mě jedním z nejrychlejších dezertů, které můžete mít pořád na mrazáku. Potřebujete pouze dvě suroviny. Používám pouze kakovou hmotu a jakékoliv krémové ořechové máslo. Kakaová hmota je hořká čokoláda se 100% obsahem kakaa a její jemně nahořklá chuť mi vyhovuje. Jestli je na váš 100%ní čokoláda moc hořká, použijte méně procentní. Na výrobu dezertu používám malinké papírové košíčky, které při vyjmutí z mrazáku lehce sundáte a můžete si vychutnat malé jednohubky, které si necháte rozpustit na jazyku. Košíčky můžete také nechat chvíli rozehřát v pokojové teplotě.

Na 10 papírových košíčků o velikosti 25 x 17 mm budete potřebovat: 
25 mm je velikost dna košíčku

  • 80 g kakaové hmoty, nebo vysokoprocentní čokolády
  • 70 g krémového ořechového másla

Kakaovou hmotu, nebo čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. Papírové košíčky položte na tácek a do každého dejte 1 lžičku rozpuštěné kakaové hmoty (čokolády). Dejte na 10 minut do mrazáku.

Potom přidejte 1 lžičku ořechového másla a opět dejte mrazit.

Na závěr polijte další lžičkou čokolády a vraťte do mrazáku dobře zatuhnout.

Uchovávejte v mrazáku.

Dobrou chuť!




Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig