Wednesday, December 5, 2018

Ořechy



Tohle křehké a vláčné cukroví je u nás doma hodně oblíbené. Krém je odlehčený a cukru dávám co nejmenší množství, jemnou chuť dodají mleté ořechy. Přípravu tohoto cukroví nechte až na poslední chvíli, stačí ho dělat týden před Vánoci, aby se krém nezkazil.

na 45-50 ks budete potřebovat:

na těsto:
200 g másla
250 g polohrubé mouky
40 g cukru moučka
70 g mletých vlašských ořechů
3-4 lžíce kakaa

na náplň:
120 ml mléka
1 lžíce polohrubé mouky
60 g másla
30 g cukru moučka
1 lžíce vanilkového cukru
3 lžíce jemně mletých vlašských ořechů

Všechny suroviny si připravte předem na kuchyňskou linku, aby při přípravě těsta i náplně měly pokojovou teplotu. 
Na vále zpracujte suroviny na těsto. Vytvořte bochánek, zabalte ho do kuchyňské folie a nechte v lednici nejméně 30 minut uležet. 
Potom vyjměte a těsto plňte do formiček. pečte v troubě vyhřáté na 160 °C 12 minut. Po mírném vychladnutí vyklepněte ořechy z formičky.
Do malého kastrůlku vlijte mléko a metličkou vmíchejte mouku. Za stálého míchání přiveďte k varu, povařte asi 2 min do zhoustnutí. Odstavte a nechte vychladnout. Kaši přesuňte do mísy, vyšlehejte ji se změklým máslem, cukrem a ořechy do krému.  Před plněním ořechů, nechte krém v lednici vychladit. 
Ořechy naplňte a uložte do lednice.

Krásné Vánoce!
Share:

1 comment

  1. Hezký den, zaujal mně tento recept, ale nemám formičky. Je možné těsto vyválet a vykrájet? :) Děkuji za odpověď.

    ReplyDelete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig