Wednesday, December 5, 2018

Ořechy



Tohle křehké a vláčné cukroví je u nás doma hodně oblíbené. Krém je odlehčený a cukru dávám co nejmenší množství, jemnou chuť dodají mleté ořechy. Přípravu tohoto cukroví nechte až na poslední chvíli, stačí ho dělat týden před Vánoci, aby se krém nezkazil.

na 50 ks budete potřebovat:

na těsto:
200 g másla
250 g polohrubé mouky
40 g cukru moučka
70 g mletých ořechů
2 lžíce kakaa
na náplň:
120 ml mléka
1 lžíce polohrubé mouky
60 g másla
30 g cukru moučka
1 lžíce vanilkového cukru
3 lžíce jemně mletých ořechů

Všechny suroviny si připravte předem na kuchyňskou linku, aby při přípravě těsta i náplně měly pokojovou teplotu. 
Na vále zpracujte suroviny na těsto. Vytvořte bochánek, zabalte ho do kuchyňské folie a nechte v lednici nejméně 30 minut uležet. 
Potom vyjměte a těsto plňte do formiček. pečte v troubě vyhřáté na 160 °C 12 minut. Po mírném vychladnutí vyklepněte ořechy z formičky.
Do malého kastrůlku vlijte mléko a metličkou vmíchejte mouku. Za stálého míchání přiveďte k varu, povařte asi 2 min do zhoustnutí. Odstavte a nechte vychladnout. Kaši přesuňte do mísy, vyšlehejte ji se změklým máslem, cukrem a ořechy do krému.  Před plněním ořechů, nechte krém v lednici vychladit. 
Ořechy naplňte a uložte do lednice.

Krásné Vánoce!
Share:

1 comment

  1. Hezký den, zaujal mně tento recept, ale nemám formičky. Je možné těsto vyválet a vykrájet? :) Děkuji za odpověď.

    ReplyDelete

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig