Hummus, to je rychlá, jednoduchá a chutná pomazhánka z cizrny, která nikdy nezklame. Skvělou chuť a krásnou barvu hummus získal přidáním pečené červené řepy. Na doplnění chuti už stačí pomazánku doplnit kozím sýrem, rukolou a můžeme servírovat.
Pro 4 osoby budeme potřebovat:
Cizrnu scedíme, vložíme do mixeru, přidáme nakrájenou řepu, rozmixujeme společně s citronovou šťávou, česnekem, olivovým olejem, římským kmínem, dochutíme solí. Nakonec přidáme tahini pastu a znovu mixujeme do hladka.
Pomazánku servírujeme s toastem, kozím sýrem a rukolou.
- 300 g červené řepy (menší bulvy)
- toastový chléb
- poloměkký kozí sýr (nebo ricotta)
- rukola
- 1 konzerva sterilované cizrny
- 1 stroužek česneku
- 3 lžíce pasty tahini
- šťáva z 1 citrónu
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky mletého římského kmínu
- sůl
Cizrnu scedíme, vložíme do mixeru, přidáme nakrájenou řepu, rozmixujeme společně s citronovou šťávou, česnekem, olivovým olejem, římským kmínem, dochutíme solí. Nakonec přidáme tahini pastu a znovu mixujeme do hladka.
Pomazánku servírujeme s toastem, kozím sýrem a rukolou.
Dobrou chuť!
No comments
Post a Comment