Thursday, May 18, 2017

Sendvič s hummusem z červené řepy


Hummus, to je rychlá, jednoduchá a chutná pomazhánka z cizrny, která nikdy nezklame. Skvělou chuť a krásnou barvu hummus získal přidáním pečené červené řepy. Na doplnění chuti už stačí pomazánku doplnit kozím sýrem, rukolou a můžeme servírovat.
Pro 4 osoby budeme potřebovat:
  • 300 g červené řepy (menší bulvy)
  • toastový chléb
  • poloměkký kozí sýr
  • rukola
  • 1 konzerva sterilované cizrny
  • 1 stroužek česneku
  • 3 lžíce pasty tahini
  • šťáva z 1 citrónu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • ½ lžičky mletého římského kmínu
  • sůl
Řepu omyjeme, osušíme. Na plech si připravíme alobal a položíme na něj bulvy řepy. Můžeme přidat snítku rozmarýnu, nebo tymiánu, zabalíme do alobalu a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C, pečeme přibližně 45 minut, dokud nejsou řepy měkké a jdou snadno propíchnout nožem. Necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.

Cizrnu scedíme, vložíme do mixeru, přidáme nakrájenou řepu, rozmixujeme společně s citronovou šťávou, česnekem, olivovým olejem, římským kmínem, dochutíme solí. Nakonec přidáme tahini pastu a znovu mixujeme do hladka.

Pomazánku servírujeme s toastem, kozím sýrem a rukolou.

Dobrou chuť!
Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig