Sunday, March 31, 2019

Quiche s chřestem a tuňákem

                                                                                      Příspěvek vznikl ve spoluprácei s Rio Mare

Recepty na quiche už na blogu mám, ale tento je trochu jiný, odlehčený pár ingrediencemi, prostě jarní lehký slaný koláč, který nám právě teď přišel k chuti. V obchodech se začíná objevovat zelený chřest, tak mě hned napadlo ho spojit s ricottou. Jako další důležitou surovinu jsem zvolila tuňáka Rio Mare Natura. Ten mě hodně baví, je plný chuti, přitom ho není potřeba slévat. Je dietní, obsahuje o 60 % méně tuku než tuňák Rio Mare v olivovém oleji. K tomuto receptu hezky doplnil ostatní ingredience pro zdravý oběd, nebo večeři.

Dnes tu pro vás mám opět jednoduché postupové video.


na kulatou koláčovou formu potřebujete:

100 g špaldové mouky
100 g hladké mouky
100 g másla
sůl
5 PL studené vody
1 svazek zeleného chřestu
1 jarní cibulku, zelenou část
½ červené papriky
80 g tuňáka Rio Mare Natura

na náplň:
250 g ricotty
250 g goudy
3 vejce
sůl
čerstvě mletý pepř
muškátový oříšek

na ozdobení:
rukola

Postup:

Do mixéru dejte špaldovou i hladkou mouku, studené máslo a rozmixujte. Přidejte sůl, studenou vodu a znovu rozmixujte, dokud nevznikne těsto. Těsto na vále rukama zpracujte, vyválejte na tenkou placku a vložte ji do formy. Přebytečné těsto na okraji formy odřízněte. Vidličkou ozdobte okraje a dno několikrát propíchtěte.

Pečicí papír vystřihněte podle tvaru formy a vložte na těsto. Nasypte na něj luštěniny, díky tomu se při pečení nenafoukne. Pečte 10 minut na 190°C.

Z chřestu odstraňte konce stonků (asi 2 cm) a zbytek spařte pod vroucí vodou. Nakrájejte jarní cibulku a papriku. Z předpečeného těsta odstraňte pečicí papír s luštěninama. Na korpus rozlože kousky tuňáka, přidejte jarní cibulku a papriku.

Na náplň smíchejte ricottu, nastrouhaný sýr gouda, vejce, sůl, čerstvě mletý pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Směs promíchejte, navrstvěte do formy a na povrch přidejte chřest.
Teplotu v troubě snižte na 160°C. Pečte 50–55 minut dozlatova.
Servírujte s rukolou.
Dobrou chuť.



Dobrou chuť!

Další zdravou inspiraci na přípravu receptů s tuňákem najdete zde: na webu a na Facebooku Rio Mare.
Share:

No comments

Post a Comment

© Moje barevná kuchyně | All rights reserved.
Blogger Template Developed by pipdig